Van Familietraditie tot Samenwerking en Succes: Het Verhaal van TradeMax Wolf

Het verhaal van TradeMax Wolf is er een van familietraditie, een bloeiende zakelijke samenwerking tussen broer en zus, Hugo en Iris Griffioen. In deze blog nemen we je mee in hun reis van de oorsprong van het bedrijf in Woerden tot de verhuizing naar Veghel en de recente overname door de nieuwe generatie. Ontdek hoe deze ondernemers elkaar aanvullen en hun bedrijf tot bloei hebben gebracht in de verpakkingsmaterialenindustrie.

De Familie Wolf is een bekende naam in het Veghelse, vertelt Iris. Wolf was al lange tijd betrokken bij de zakelijke wereld en de ondernemingsgeest zat diepgeworteld in de familie. Daarnaast was mijn opa in Woerden een soortgelijke onderneming gestart. Beide in de verpakkingsmaterialen. Twee families met een flinke historie. Onze ouders hebben eind jaren 80 het bedrijf van mijn opa overgenomen. En daarna, in 1994, hebben zij het bedrijf van de familie Wolf overgenomen. Het samenkomen van onze twee families creëerde een sterke basis voor TradeMax Wolf in de zakkenindustrie.TradeMax Wolf op de Veghelse kaart
Vandaag de dag staat TradeMax Wolf stevig op de kaart in Veghel en ver daarbuiten. Dagelijks werken zij met een team van 15 loyale en toegewijde collega’s. Het bedrijf is gespecialiseerd in verpakkingsmaterialen gericht op de B2B sector. Ze handelen in een breed scala aan producten. Voornamelijk zakken voor melkpoeder, diervoederindustrie, zaden, chemie en bouwmaterialen. Maar naast zakken hebben ze ook alle benodigdheden om die zakken te sluiten, zoals naaigaren, crêpe en wikkelfolie. Deze toebehoren maken het voor de eindklant makkelijker om de zakken te sluiten en verzegelen, en uiteindelijk te integreren in hun productieproces. Zelfs de zakken bedrukken is geen enkel probleem, waardoor ze een complete oplossing bieden voor de klant.

Iris: “Wat TradeMax Wolf onderscheidt, is dat wij onze focus leggen op langdurige relaties, zowel met klanten als leveranciers. Veel van onze klanten zijn al larenlang bij ons en dat geldt ook voor de samenwerking met leveranciers. Dit versterkt het vertrouwen enorm. We proberen zelfs deze benadering ook toe te passen op onze medewerkers. Wat dan weer resulteert in een team dat al jarenlang trouw is aan TradeMax Wolf.”

Een overdracht naar de nieuwe generatie
Na vele jaren van groei en succes was het tijd om de volgende generatie in het familiebedrijf te verwelkomen. Iris en Hugo, die al actief betrokken waren bij het bedrijf, namen de onderneming over. Hoewel Hans nog steeds actief is binnen het bedrijf én nog aandelen in zijn bezit heeft, doet hij toch bewust een stapje naar achteren. Iris en Hugo vertellen dat ze beide andere interesses hebben binnen het bedrijf en dat perfect aanvult aan elkaar.

Hugo: “Ik heb altijd gezegd dat ik TradeMax Wolf wilde overnemen. Binnen de organisatie houd ik me bezig met het overzicht over het geheel. Én ik ben breed inzetbaar. Zo ben ik dagelijks druk met inkoop, kijk ik mee bij de financiën en bewaak ik het operationele plaatje. Vroeger wilde ik ook vrachtwagenchauffeur worden. Gelukkig kan ik dat nu op de zaak ook doen, lacht Hugo.” Iris vult aan: “Ik daarentegen heb mijn focus gelegd op de verkoop en personeelszaken. Ik kwam oorspronkelijk uit een andere richting, met een achtergrond in maatschappelijk werk, maar ontdekte mijn passie voor verkoop tijdens een bijbaan bij Free Record Shop. Het persoonlijke contact en het verkopen van producten spraken me heel erg aan. Daarna ben ik met mijn vader in gesprek gegaan over een baan in de verkoop bij TradeMax Wolf.”

Ondernemend Veghel
Hugo: “Leuk weetje, toen de ondernemingsvereniging CVO opgericht werd, was de heer Wolf daarbij betrokken. Ik geloof zelfs dat hij mede-oprichter van de vereniging was. Van de heer Wolf werd het lidmaatschap overgedragen naar mijn vader, al was hij niet erg actief lid van de club. Het bezoekersaantal liep terug bij CVO wat leidde tot een bezoekje van Annelies Jansen aan de leden die niet meer zo vaak naar bijeenkomsten kwamen. Mijn vader zei tijdens dat gesprek met Annelies ‘dat is iets voor Iris en Hugo’. Zodoende heeft hij ook dat stokje aan ons overgedragen. Iris vult aan: “We gaan dus vaak samen naar de bijeenkomsten van nu Ondernemend Veghel. Hier op de Amert beperk je je vaak tot je buurman. Bij Ondernemend Veghel zie en spreek je ook andere ondernemers. Dat bevalt ons goed.