Daan Vissers en Mark Versteegden: Vriendschap en Samenwerking in de Bouwsector

Twee vrienden en rasechte ondernemers. Daan Vissers aan het roer van Aannemingsbedrijf Vissers Veghel en Mark Versteegden eigenaar van Bouwbedrijf Versteegden. Dat niet alleen, ze werken ook geregeld samen in de bouwsector. “Wij houden zakelijk en privé prima gescheiden, het is maar net hoe je daar zelf instaat”, aldus Daan. Hun verhaal over ondernemerschap, vriendschap en hun gezamenlijke passie voor vakmanschap en ambacht verbindt hen met elkaar. Je leest het in de nieuwste ondernemersblog.

Zo vaders. Zo zonen.

Het verhaal van Aannemingsbedrijf Vissers en Bouwbedrijf Versteegden begint bij de vaders van Daan en Mark. De bedrijven zaten naast elkaar op het bedrijventerrein van Erp. Waardoor zij meteen na de start van hun onderneming nauw betrokken waren bij elkaars werk. “Onze vaders gaan nog steeds één keer per jaar uiteten, wat maar aangeeft hoe goed de band is tussen die twee”, aldus Daan. “Wij als zonen van, zijn ongeveer tegelijkertijd gestart binnen de bedrijven van onze vaders en hebben het ook rond dezelfde periode overgenomen.” Vult Mark aan.

“De bouwsector evolueert voortdurend, en na verloop van tijd begonnen allebei onze bedrijven hun focus te verleggen. We hebben onze specialisaties aangescherpt. Bij Bouwbedrijf Versteegden zijn we ons meer gaan richten op woningbouw en utiliteitsbouw,” zegt Mark. Daan: “En wij concentreren ons meer op betonwerk binnen Aannemingsbedrijf Vissers Veghel. Hierdoor kunnen we elkaars expertise goed benutten, zoals bij het bouwen van kelders voor woonhuizen.” Mark: “Ook komen er projecten uit de koker van Daan. Zo nam Daan de fundering aan van een bedrijfshal met kantoor en loodste mij binnen voor de complete bovenbouw”

De Ondernemingen van Daan Vissers en Mark Versteegden

Daan Vissers leidt Aannemingsbedrijf Vissers Veghel, dat ongeveer 10 medewerkers in dienst heeft. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton. Met een focus op het werken beneden nulpeil. Veelal fundaties in de utiliteitsbouw, maar ook zwembaden, kelders en kunstwerken. Zo hebben ze in het verleden ook de krombocht op Papendal in beton uitgevoerd.  “Recentelijk ben ik ook mede-eigenaar geworden van een bedrijf genaamd Waterblock BV, gevestigd in Breda. Waterblock is vooruitstrevend in waterberging en wateropvang. Soms valt de regen met bakken uit de lucht, waardoor er regenwater overlast ontstaat in voornamelijk stedelijke gebieden. Waterblock heeft een innovatief systeem ontwikkeld voor het voorkomen van regenwater overlast tot het hergebruik van regenwater. Dit systeem wordt ingezet in heel Nederland en België, met projecten zoals kelders onder speelvelden of parkeerplaatsen om wateroverlast te voorkomen.

Aan de andere kant heeft Mark Versteegden samen met zijn zus het bouwbedrijf Versteegden en Versteegden Vastgoed. Ze zijn actief in de utiliteitsbouw en richten zich op diverse aspecten van de bouwsector. Marks’ zus houdt zich dagelijks bezig met projectontwikkeling, terwijl Mark zich richt op de bouw. Hun vader heeft inmiddels zijn aandelen verkocht maar Mark geniet nog steeds van zijn actieve rol binnen het bedrijf.

“In Den Bosch realiseren we op dit moment een opvallend project: 19 woningen gecombineerd met een buurtcentrum, waarbij maar liefst 90% van de gebruikte materialen afkomstig is uit de afvalindustrie. We vinden het zonde om nieuwe producten te gebruiken terwijl er zoveel materialen worden weggegooid die nog heel goed bruikbaar zijn. Naast hergebruik van het bouwmateriaal wordt in dit project ook een deel van het bestaande gebouw hergebruikt. Zo zijn we naast dit project ook druk met de bouw van 40 volledig biobased woningen in Veldhoven. Bij biobased bouwen maken we gebruik van bouwmaterialen gemaakt van dierlijk materiaal of van planten, hout, stro en leem, die ecologisch verantwoord geteeld, geoogst, gebruikt en hergebruikt worden. Puur gemaakt van grondstoffen uit de natuur. Ook zijn we een ‘living lab’ aan het opstarten om startups te ondersteunen bij het ontwikkelen van innovatieve bouwmaterialen. En we zijn bezig met de bouw van een circulaire bedrijfshal met kantoor. Hoewel we reguliere bouwprojecten zeker waarderen, blijft onze passie voor ambacht en vakmanschap ons motiveren om te blijven experimenteren met duurzame en innovatieve oplossingen in de bouwsector.” zegt Mark.

Samenwerken op de eerste indoor Zalmkwekerij van Nederland
Het succes van de samenwerking tussen Daan en Mark is te danken aan hun vermogen om zakelijk en persoonlijk gescheiden te houden. Een van hun meest recente gezamenlijke projecten is de bouw van de eerste indoor zalmkwekerij van Nederland. De Zalmboerderij wordt in Uden gebouwd en het project werd uitbesteed aan Bouwbedrijf Versteegden. Dit project vereist aanzienlijke betonconstructies, waarbij Daan de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen. Het feit dat ze elkaar al jaren kennen en begrijpen, laat de samenwerking vlot verlopen.

De Toekomst van Daan en Mark
Als we Daan vragen wanneer en waarom hij lid is geworden van Ondernemend Veghel, zegt hij simpelweg: “Omdat mijn vader ook lid was en de contributie al die jaren gewoon doorliep. Toen werd ik op een gegeven moment toch nieuwsgierig en ben ik eens gaan kijken.” Mark: “Ik ben lid geworden omdat de evenementen die Ondernemend Veghel organiseren mij aantrokken. Een keer wat anders. Ik ben nu twee keer mee geweest en dat beviel me goed. Ik ben enorm benieuwd om de ondernemers uit Veghel beter te leren kennen en hoop dat ik ook een goede toevoeging zou kunnen zijn.”

De toekomst van Daan en Mark ziet er dus duurzaam en circulair uit. En met een sterke basis van vriendschap en vertrouwen, zullen ze ongetwijfeld blijven samenwerken aan baanbrekende projecten. Hun verhaal is een inspirerend voorbeeld hoe een sterke band en gezamenlijke passie voor vakmanschap en ambacht tot veel succesvolle projecten kunnen leiden.