In gesprek met Saskia en Sergio: Haarproducten, jubileumfeest en de kascommissie.

Saskia is een Veghelse in hart en nieren en Sergio is van origine een Eindhovenaar en komt uit een kappersfamilie. Samen hebben ze drie kinderen van 17, 20 en 22 jaar oud. Vanaf De Amert in Veghel distribueren ze met heel veel liefde en passie haarcosmeticalijnen van topmerken als milk_shake, simply zen en Depot. Hun bedrijf z.one lab bestaat dit jaar 10 jaar én het koppel viert dit jaar ook hun 25-jarig huwelijksjubileum. Reden voor een paar feestjes én een terugblik op hun ondernemersreis. Je leest hun plannen in de nieuwste ondernemersblog: 

Saskia en Sergio Livesi
Met het opgroeien in een kappersfamilie en na heel wat jaren werkervaring bij een multinational in de kappersbranche, bracht Sergio zijn ervaring in de branche samen met zijn ondernemerszin om z.one lab te creëren. Saskia hielp, naast haar parttimebaan bij de Rabobank, mee in de zaak. “Dat was wel pittig met drie kleine kinderen. Helemaal toen Sergio eind 2015 ziek werd.”, zegt Saskia. Sergio vult aan: “Ik kreeg een hersentumor en heb ruim een half jaar niet kunnen werken. Saskia is toen ingesprongen en hield alles draaiende. Natuurlijk met de hulp van ons geweldige team. Sindsdien werken we samen in ons bedrijf. Saskia is verantwoordelijk voor de personeelszaken, stuurt kantoormedewerkers aan, regelt de marketing en vertalingen en ik hou me bezig met de sales en logistiek.” Saskia: “Je moet allebei je eigen ding kunnen doen, anders heb je twee kapiteins op een schip, dat werkt niet.” Sergio: “Als Saskia er een keer niet is en een collega vraagt iets over personeelszaken, dan zeg ik altijd dat ze daarvoor bij Saskia moeten zijn, daar weet ik niks van. We hebben een goede rolverdeling en dynamiek binnen ons bedrijf.” 

Z.one Lab: meer dan haarverzorging
Z.one lab is distributeur van haarverzorgingsproducten voor de professionele kapper. Vanuit een groot kantoor en magazijn op De Amert voorzien zij professionele kappers van alles wat zij nodig hebben om succesvol te zijn. Sergio: “We werken met een team van 17 professionals bij z.one lab. Er werken vier collega’s op de sales buitendienst en vier educators die begeleiding en ondersteuning bieden bij kappers op de werkvloer. Uit ervaring weten we dat een professionele kapper meer kennis en technieken aanneemt van een educator. We vinden het belangrijk dat de klanten succesvol met onze producten kunnen werken, daarom zetten we hoog in op deze leermeesters. Dit onderscheidt ons van de concurrerende merken. De rest van ons team werkt in Veghel op kantoor of in het magazijn. Onze collega’s zijn heel betrokken en iedereen is even belangrijk. We doen het hier echt niet met z’n tweeën.”

“Onze filosofie is dat we dicht bij de klanten willen staan. Bij ons gaat het om persoonlijk contact, staat service hoog in het vaandel en ben je geen nummer. We willen echt een band met de klant opbouwen. We investeren ook veel in ondersteunende marketingproducten. Klanten kunnen promotiemateriaal, point of sales materiaal en aankleding bij ons verkrijgen. Dit helpt een professionele kapsalon en kapper om meer producten te verkopen aan de consument.” 

Saskia: “We hebben hier ook een grote ruimte waar trainingen worden gegeven. Het educatieprogramma wordt aan het begin van het jaar gedeeld en onze klanten kunnen zich daarop inschrijven. De trainingen gaan over kleuren, nieuwe coupes, trends, enzovoorts. Deze worden gegeven door onze eigen educators maar vaak ook door bekende kappers. We verkopen hier niet alleen maar haarproducten. Het gaat om de filosofie. Dat gaat gepaard met educatie, marketing en beleving.” Sergio vult aan: “We verkopen geen producten maar concepten.”

Jubileum
“We bestaan dit jaar 10 jaar. In de afgelopen jaren hebben we een educatieruimte gebouwd in ons pand en ook extra vergaderruimte en kantoorruimte. In het rechterdeel van het pand hebben we ons kantoor en showroom. Hier bevindt zich ook de educatieruimte voor trainingen voor haarprofessionals. Het linkerdeel is magazijn. Hier vind je al onze producten, tools en marketinguitingen. In mei hebben we ons 10-jarig bestaan gevierd, én daarnaast ook dat we 25 jaar getrouwd zijn. Het was een groot feest! Er waren zo’n 250 kappers en volop gezelligheid. We hebben de zondag afgesloten met een optreden van Joël Borelli. Het was ontzettend leuk.”

Verenigingsleven
Sergio is naast de verkoop van haarproducten ook druk met het verenigingsleven. Hij is nu twee jaar lid van de kascommissie van Ondernemend Veghel. “Dit is nu mijn laatste jaar in de kascommissie. We komen als commissie een keer per jaar samen om te kijken hoe de boekhouding in elkaar steekt. Kloppen de kosten en baten? Tijdens de ALV worden dan de resultaten gepresenteerd en zullen we als kascommissie decharge verlenen. Daarnaast ben ik ook bestuurslid van de Businessclub van Blauw Geel en lid van Veghels Beraad. Dit is een relatief nieuw netwerk waar niet alleen ondernemers bij aangesloten zijn.  We zijn gewoon een groep gelijkgestemden die leuke dingen willen doen. Zo zijn we laatst op bezoek geweest bij Royal Swinkels en eerder ook al bij ASML. Heel leuk en leerzaam!”, aldus Sergio. 

Terwijl ze z.one lab volop laten groeien en bloeien, blijven ze nauw verbonden met de Veghelse gemeenschap en verenigingsleven. Hun jubileumfeest markeert niet alleen een mijlpaal, maar ook het begin van een veelbelovende toekomst! We blijven ze op de voet volgen.