POM & Ondernemend Veghel organiseren nieuwjaarsborrel bij IBN

Het was gezellig! Vond je ook niet!?

Tijdens de nieuwjaarsborrel die we samen met POM – Platform Ondernemend Meierijstad organiseerde voor ondernemersverenigingen uit Meierijstad hebben we samen geproost, ‘bijgebuurt’ en genoten van de gastvrijheid van IBN.

De avond werd afgetrapt met een mooie introductie van onze eigen voorzitter Wilco Jansen. Die de leden van ondernemersverenigingen EBK (Erp), ONS (Schijndel), Ondernemend Sint-Oedenrode en Ondernemend Veghel een warm welkom gaf. Wilco was niet de enige die ons vol enthousiasme wilde toespreken. Herman Molenaar, voorzitter van Platform Ondernemend Meierijstad (POM), nam ons mee in de terug- en vooruitblik van POM. In het belang van de ondernemers binnen Meierijstad en in samenwerking met de Gemeente Meierijstad, komen er mooie initiatieven tot stand. Plannen worden werkelijkheid. Samenwerkingen ontstaan. Een verbindende schakel tussen ondernemer en de overheid met een goede balans tussen werken, wonen en leven. 

Bij het zoeken naar een geschikte locatie voor onze nieuwjaarsborrel, waar meer dan 300 ondernemers op af kwamen, waren de pijlers al snel gericht op Maarten Gielen van IBN. Met open armen werden we ontvangen. Op een krappe arbeidsmarkt speelt IBN een grote rol in het leven van werknemers die wat extra ondersteuning nodig hebben. Zo’n 3.300 gemotiveerde medewerkers vinden bij of door IBN een passende baan. Hun ideaal is niet voor niets: Iedereen doet mee! 

Ook burgemeester van Rooij was aanwezig tijdens de nieuwjaarsborrel. Niet met een toespraak of voordracht. De eer aan Burgemeester van Rooij om Maddy Goossens uit te roepen tot Verdienste van Gemeente Meierijstad (Je wist echt van niks hè Maddy!? ;-)). Zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Stichting Vitaal Veghel, Platform Ondernemend Veghel, comité Meierijstad Mijmert, als vrijwilliger bij Tennisvereniging Hertog Jan in Erp en lees: voorzitter en bestuurslid van onze eigen vereniging Ondernemend Veghel. Dat maakt ons natuurlijk trots en via deze weg feliciteren we Maddy nogmaals met zijn dikverdiende onderscheiding. 

Er stonden heel wat sprekers op het podium, die allemaal het noemen meer dan waard zijn. Na het officiële gedeelte gingen de deuren naar de productielocatie van IBN open. Via een heuse food tour door het bedrijf werd ons getrakteerd op de geweldige producties die bij IBN gemaakt worden. Van kartonnen designer-lampen tot aan vette elektrische fietsen. De collega’s van IBN maken het allemaal! 

Ben je er nog? Wat we ook nog graag willen zeggen is dat we trots zijn op de Veghelse ondernemers en hun fantastisch mooie bedrijven. We vieren successen samen en ondernemen met heel veel plezier. Meierijstad is een grote speler in werkgelegenheid, industrie en bedrijvigheid. Dat komt mede door jullie tomeloze inzet, gedurfdheid en grote ambitie voor het ondernemerschap. We kijken uit naar weer een succesvol jaar Ondernemend Veghel. De toon is gezet met deze eerste bijeenkomst. En er zullen heel wat activiteiten en bijeenkomsten volgen. Jij bent er de volgende keer ook weer bij toch? 

Met succesvolle groet,

Bestuur Ondernemend Veghel